Nyt Fan Club tiltag: ”Nedre-C-krati”

Den 1. juni skabes der historie i Parken. Til kampen FCK-OB skabes danmarkshistoriens hidtil største hekse- kedel. Vi kalder vores nye tiltag for Nedre-C-krati.

Fan-ideolog Peter Dexters og FCKFC-formand Anders Larsen

FCK - OB den 1. juni 2003

Den 1. juni skabes der historie i Parken. Til kampen FCK-OB skabes danmarkshistoriens hidtil største hekse- kedel. Vi kalder vores nye tiltag for Nedre-C-krati. Det er et våben, der skal give den enkelte fan og fanfællesskabet en hidtil uset indflydelse på spillet på banen, og spillet på tribunerne. Det er kort sagt et våben, der sætter os i stand til at regere. Op til OB kampen er der premiere på Nedre-C-krati. Premieren bliver: ”OPERATION HEKSEKEDEL”.
Hvad vi mener med OPERATION HEKSEKEDEL kan du læse om længere nede i artiklen. Her skal vi først fortælle om det nye ”våben”, som Fan Clubben vil tage i brug for at udføre OPERATION HEKSEKEDEL.

Nedre-C-krati: Baggrund

Fanstyre via ”handlingsmålinger”

Nedre-C-krati går ud på at Fan Clubben lægger spørgsmål ud på hjemmesiden. Dette kan sammenlignes med at TV3 i en meningsmåling spørger seerne, om de synes, at dommeren var dårlig. Herefter kan seerne så maile eller sms’e deres mening ind. Forskellen på en handlingsmåling og en meningsmåling er, at vi med Nedre-C-krati eksempelvis kunne spørge: Synes du at dommeren var så dårlig, at du vil være med til at moone ham, til den næste kamp han dømmer i Parken? Med Nedre-C-krati vil vi altså spørge dig, om du er parat til at gøre ord til handling. Og via handlingsmålingen vil du vide, hvor mange andre, der vil udføre den samme handling.

I dette tilfælde vil du altså vide, om du er alene om at vise dommeren din bare røv, eller om der er 7.000 andre FCK-fans, der vil gøre det samme (det kan man kalde en tifo!). Det grundlæggende er, at det er handling frem for meninger, der rykker.

Nu er det ikke tanken, at Nedre-C-krati primært skal bruges til at håne dommerne (om end tanken er fristende). Nedre-C-krati er et fredeligt våben, som Fan Clubben ønsker at bruge til at skabe endnu mere fest og stemning omkring FCKs kampe. Her følger et andet eksempel på, hvordan vi kunne forestille os at bruge Nedre-C-krati i fremtiden.

Eksempel: ”Africa Day”

Hvis nogen eksempelvis synes, at Zuma skal hyldes med en ”Africa Day” i Parken, så kan Fan Clubben lægge et spørgsmål på hjemmesiden, der lyder:

Vil du hylde Zuma og deltage i ”Africa Day” i Parken ved at male dig sort i ansigtet, tage den sorte udebanetrøje på, og hylde Zuma med sang og afrikanske trommerytmer?

Ideen er, at alle, der synes, at det er en god idé, sætter kryds i ja-rubrikken. Når andre ser, at der er tilslutning til ideen, så vil de også deltage. I eksemplet med Africa Day kan man forestille sig, at hvis det blot blev annonceret på almindelig vis, at den og den dato er der Africa Day i Parken, så vil mange ikke deltage ved at male sig i ansigtet med mere, fordi de er bange for at blive til grin, hvis der ikke er andre, der gør det – eller at det simpelthen ikke er umagen værd, hvis man ender med at blive den eneste med rastakrøller og ben i næsen. Med en forudgående handlingsmåling vil den enkelte vide, at der selvfølgelig er tusinder af københavnere, der på denne måde vil vise deres støtte til Zuma og FCK.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad Nedre-C-krati kan bruges til. Det er således også Fan Clubbens intention, at den enkelte fan i fremtiden vil kunne komme med forslag til hvilke happenings og aktioner, de synes kunne være fede at få udført på denne måde.

Nedre-C-krati - en ny form for demokrati, der styrer for vildt!

Vi kalder det nye tiltag for ”Nedre-C-krati” fordi handlingsmålingerne udgør en ny form for demokrati specielt udviklet til FCK’s fans. Med indførelsen af Nedre-C-krati er det Fan Clubbens håb, at den enkelte fan sammen med andre fans bliver i stand til at regere i Parken og tage kontrol over begivenhederne i fodboldens verden. Nedre-C-krati vil være med til at forsikre den enkelte om, at han eller hun ikke står alene. Det er samtidig en måde at styre på, hvor der (i modsætning til almindeligt demokrati) ikke er nogen der bestemmer over andre. Det er den enkelte, der suverænt bestemmer om han eller hun vil støtte en aktion. Nedre-C-krati vil give FCK’s fans en hidtil uset mulighed for at stå sammen.
Premieren på Nedre-C-krati bliver som omtalt ovenfor OPERATION HEKSEKEDEL, som beskrives i det følgende.

”OPERATION HEKSEKEDEL”

Premieren på Nedre-C-krati bliver den 1. juni 2003, hvor FCK møder OB i Parken. OB har ved flere lejligheder skabt problemer for FCK og endda slået os – senest i Odense ved forårssæsonens opstart. Denne plet skal fjernes, når vi tager varmt imod dem på hjemmebane.

OPERATION HEKSEKEDEL består i, at vi i Parken skal skabe Danmarkshistoriens hidtil mest sydende og boblende heksekedel af et stadion. På hjemmesiden www.fckfc.dk/forums i forummet ”Nedre-C-krati” kan du nu markere din opbakning til ideen generelt, samt markere hvilke særlige ting du vil gøre, for at det bliver en heksekedel, der vil få fodbold-Danmark til at spærre øjnene op.

Den vigtigste ingrediens i heksekedlen bliver ”DET HVIDE BRØL”. Det består i, at alle FCK-fans vifter med flag eller halstørklæder og brøler, hver gang FCK vinder en duel. Fan Clubben vil i et vist omfang uddele flag, til de der ikke selv har med.

Herudover kan du på hjemmesiden markere, om du vil være med til at synge gennem hele kampen, tage flag og konfetti med, om du vil forærer nogle venner billetter, så vi kan få fyldt op på tribunerne og så videre.

Det er vores håb, at mange vil markere deres støtte til OPERATION HEKSEKEDEL, og derved gøre det synligt at dette bliver en kæmpe begivenhed, hvilket i sig selv vil få flere til at bakke op. Det skal i denne forbindelse understreges, at OPERATION HEKSEKEDEL og Nedre C-krati ikke kun er rettet mod de, der har deres faste plads på Nedre C, men også familietribunen og de øvrige tribuner må meget gerne bakke op. Hertil kommer, at du ikke behøver at være medlem af Fan Clubben for at deltage.

Afslutningsvis skal pointen med Nedre-C-krati understreges. Pointen er, at vi ganske almindelige fans kan gøre en forskel. Nedre-C-krati sætter os selv i stand til at skabe begivenheden og fremtiden.

Men er det nødvendigt, at vi gør noget? Er det ikke lettere at vente på, at nogen gør det for os? Ja gu’ er det nødvendigt! Bak op om din klub. Bak op om OPERATION HEKSEKEDEL. Tag skæbnen i dine egne hænder – gå med det samme ind på www.fckfc.dk og vær med til at vise verden, at FCK har fans, der vil mere – fans der vil regere!

Når alt dette er sagt, skal du selvfølgelig først og fremmest deltage i OPERATION HEKSEKEDEL fordi det bliver pisseskægt. Det er i sidste ende det, det handler om.

Dette er kun første skridt ... Forza FC!

  • Brølet #40
    #40 Sommer 2003

Seneste om Brølet

Støt tifo - Mobilepay 80005