FCKFC's historie

FCKFC's historie

Se mere om F.C.København Fan Clubs historie

F.C. København Fan Club (FCKFC) blev stiftet den 24. oktober 1991.

Foreningen er dermed ældre end klubben, som officielt først blev stiftet den 1. juni 1992.

Foreningen blev stiftet som et udspring af den tidligere KB Fan Klub i forbindelse med, at det blev vedtaget, at KB og B1903 etablerede en overbygning vedrørende deres respektive førstehold.

FCKFC er klubbens officielle fanklub og har derfor gennem årene været klubbens medspiller omkring udviklingen af aktiviteter for tilhængerne og det naturlige bindeled mellem klub og fans.

I foreningens første mange leveår var det endvidere blandt foreningens fornemmeste opgaver at organisere stemningen til kampene i Parken og transport til klubbens udebanekampe.

I takt med at fankulturen har gennemgået en eksplosiv udvikling, og Danmark og Europa er blevet mindre, er disse opgaver ikke længere ligeså essentielle for, at der er stemning til kampene og folk med på udebaneture som historisk set.

I begyndelsen af foreningens levetid gik udviklingen i medlemstallet langsomt fremad og i mange år var man, sammenlignet med ærkerivalerne fra Vestegnen den lille klub rent tilhængermæssigt.

I de første mange år var det en sjældenhed at møde synet af andre FCK´ere i gadebilledet og i denne periode var der heller ikke de store midler at arbejde med i FCKFC hvorfor man var mindre synlig på tribunerne i form af tifoer end tilfældet er i dag.

Dette ændrede sig i 2006, hvor klubben for første gang kvalificerede sig til Champions League. Den store positive hype der var omkring klubben smittede af på medlemstallet, der i dette efterår steg til over 22.000. Samme efterår afvikledes den til dato absolut største udebanetur, da man lejede en hel terminal i lufthavnen for at sende fans til Manchester.

Siden 2006 er medlemstallet, desværre, stille og roligt faldet. FCKFC har været ramt at nogle interne problemer, ikke mindst forårsaget af foreningens skiftende bestyrelser. I dag har foreningen igen under 10.000 medlemmer og med udviklingen i fankulturen siden årtusindskiftet, har også foreningens rolle i det københavnske fanunivers ændret sig.

Det er nu i højere grad FCKFC’s opgave at varetage mange af de administrative ting omkring fankulturen, som er med til at give alle tilhængere de bedste forhold til FCKs kampe.

Foreningen har i mange år lidt under, at mange tilhængere oplevede foreningen som værende usynlig i den periode, hvor foreningens rolle i det københavnske fanunivers var under udvikling fra at være fraktion til paraplyorganisation. Der opstod et utilsigtet modsætningsforhold, hvor FCKFC blev opfattet som bestående af en gruppe personer, man ikke burde associeres med og ikke som den overordnede forening for ALLE FCK-fans som FCKFC bør være og er i dag.

Det styrkede samarbejde mellem klubben, S 12 og FCKFC de senere år har imidlertid medført en øget respekt og forståelse for, at FCKFC ikke længere er den samme forening som i foreningens første leveår.

Seneste om FCKFC

Om FCKFC 1. Aug 2016
Om FCKFC 11. Dec 2015
Om FCKFC 9. Nov 2015
Om FCKFC 6. Apr 2015
Generalforsamling 17. Mar 2015