Prisfastsættelse af FCKFC-tur til London

Prisfastsættelse af FCKFC-tur til London
Turinfo 22. Dec 2010

FCKFC har fået mange henvendelser vedrørende vores prisfastsættelse af turen til London den 16. marts.

FCKFC har fået mange henvendelser vedrørende vores prisfastsættelse af turen til London den 16. marts.

 

Mange understreger overfor os at vi er meget dyrere end hvad de kan finde en flyrejse til på nettet.

 

Dette er naturligvis korrekt. FCKFC vil aldrig kunne konkurrere med EasyJet m.fl., når det kommer til prisen på destinationer i storbyer. Dette er heller ikke foreningens formål. FCKFC forsøger i stedet at lave en stor fælles tur for alle de der er interesserede i dette. Vi tilbyder fly ud og hjem samme dag, som en mulighed for de der ikke kan tage flere dage ud af kalenderen og vi tilbyder en overnatning for de der ønsker dette, men som samtidig ønsker en rejse hvor alt er ordnet hjemmefra. Vi ønsker naturligvis at kunne tilbyde en tur for de af vores medlemmer der ønsker dette. Derfor har vi lavet dette tilbud, som det er vigtigt for FCKFC at understrege, at vi ikke har nogen større fortjeneste ved.

 

Når alt er betalt vil FCKFC stå med en kostpris på over kr. 2.900 for en endagstur. Kostprisen for en tur med overnatning er over kr. 3.400.

 

Man skal huske på at FCKFC har omkostninger til leje af et helt fly, bustransport til og fra lufthavnen, billetter til stadion, flypersonale og endelig er det omkostningstungt at leje sig ind i lufthavnen hvor flyet skal stå, mens man opholder sig i byen. Dette er naturligvis dyrere end hvis man blot går på nettet og finder de billigst mulige flybilletter.

 

Som det gerne skulle fremgå af ovenstående er dette tilbud ikke lavet for at FCKFC skal tjene penge. Det er lavet med det formål at sende flest muligt FCK-fans afsted på udebane. Hvis folk ønsker at tage af sted på egen hånd, hvilket er billigere, støtter FCKFC op om dette, men vi mener samtidig at vi som interesseorganisation for en masse FCK-fans har en pligt til at arrangere en fælles tur for de der ønsker denne rejseform.

 

Det overordnede mål må, alt andet lige, være at så mange FCK-fans som muligt indfinder sig på Stamford Bridge den 16. marts. Det er altid dette der er formålet for FCKFC. At give flest muligt chancen for at komme ud og opleve F.C.København spille, på de vilkår der passer den enkelte bedst muligt. For at understrege dette kan det nævnes at bestyrelsen i gruppespillet valgte at sende et fly til Kazan, på trods af at dette medførte et tab i størrelsesordenen kr. 200.000. Netop fordi det var nærmest umuligt at komme dertil på egen hånd.
Vi valgte at leje busser til alle de fans der var taget dertil på egen hånd, efter episoden i Grækenland, hvilket kostede foreningen kr. 17.000.
Vi valgte at sende et mindre fly til Athen, på trods af at dette kostede kr. 120.000. Og endelig valgte vi til kvalifikationskampen mod Rosenborg at sende busser afsted for kr. 500 inkl. billet til stadion, hvilket heller ikke stemte overens med kostprisen.

 

Ovenstående er naturligvis dyrt for foreningen, men vi vælger alligevel at prioritere dette, for som nævnt er det formålet at så mange som muligt er med til at støtte holdet på udebane. Når dette imidlertid er sagt bør det også, udfra ovenstående, stå klart at det ikke kan forsvares økonomisk at sætte penge til på en tur som denne. For til denne kamp har folk alle muligheder for, hvis de ønsker det, at komme billigt afsted på egen hånd, mens de der ønsker at rejse med FCKFC naturligvis skal have muligheden for dette.

 

Vi håber ovenstående uddybelse af vores prisfastsættelsespolitik, vil give et tilfredsstillende informationsniveau til de største kritikere heraf.

 

God jul og godt nytår!

Med venlig hilsen

 

Bestyrelsen, F.C.København Fan Club