Uforstående overfor nye stramninger

Fra bestyrelsen 15. Sep 2020

F.C. København Fan Club og Sektion 12 Foreningen stiller sig uforstående overfor regeringens nye stramninger.

Corona smitten blusser op i Danmark igen og det skal selvfølgelig tages alvorligt i hele samfundet. I dag er vi således blevet mødt af nye stramme restriktioner, der igen har stor betydning for os som fodboldfans. Weekendens derby, som vi havde set frem til, er blevet underlagt retningslinjerne om, at der nu igen kun må være 500 tilskuere til kampe i hovedstaden.

F.C. København har tidligere i dag meldt ud, at de har foreslået divisionsforeningen, at man udskyder derbyet, hvilket vi var fuldstændig enige i var det eneste rigtige at gøre. Det har divisionsforeningen her til aften afvist.

 

Vi er brandærgerlige over, at restriktionerne endnu en gang rammer fodbolden så hårdt som de gør. Vi har som fans af F.C. København fulgt alle retningslinjer vi er blevet pålagt og vi ved, at også F.C. København har taget opgaven strengt alvorligt og har fulgt alle regler til punkt og prikke.

 

Vi er udmærket klar over, at fodboldkampe tidligere har været anset for et centralt sted, hvor smitten kunne sprede sig eksplosivt, men så vidt vi er bekendte med, har der ikke været et eneste tilfælde, hvor smitten har spredt sig til en fodboldkamp efter retningslinjerne er indført.

 

I F.C. København er man gået allerforrest for igen at kunne åbne portene ansvarligt for så mange fans som muligt og det er simpelthen så nedslående en nyhed, at vi nu igen rykker to skridt tilbage på trods af, at der fra vores side er blevet gennemført flere vellykkede kampe i Parken. De i forvejen strenge retningslinjer har kostet F.C. København uanede mængder af penge og arbejdstimer og alt dette synes at være til ingen verdens nytte nu.

 

Til gengæld har vi set magtesløse til mens andre klubber er begyndt at slække på kravene og vi finder det ærligt talt en smule mærkværdigt, at det ikke har nogen former for konsekvens for dem der sløser, men i stedet sænkes tilskuerantallet drastisk hos de klubber, der rent faktisk tager situationen alvorligt.

 

Fodboldfans er blevet mødt med strengere krav for at komme til en fodboldkamp end en tur ned at handle, men vi har alle vidst, at ville vi gerne se fodbold, så var det præmissen. Vi tager selvfølgelig situationen alvorligt, hvilket vi hele tiden har gjort. Derfor har vi passet på og været ansvarsfulde overfor hinanden, men det er åbenbart ikke nok og det er vi uforstående overfor.

 

Det samme er vi overfor Divisionsforeningens beslutning om ikke at udsætte ligaens største og mest imødesete opgør, så flest muligt mennesker vil kunne komme på stadion og skabe en bedre ramme om kampen, end de par hundrede, der nu kan komme ind. I en tid, hvor klubberne bløder penge, finder vi det mærkelig, at man fra øverste instans ikke giver den håndsrækning og hjælper både klub og fans