Udmelding fra bestyrelsen

Udmelding fra bestyrelsen
Kommentar 13. Sep 2014

Om lidt over en uge er det atter tid til derby i PARKEN - en kamp vi glæder os rigtigt meget til. I FCKFC finder vi det dog ærgerligt, at det endnu en gang ikke er spillet på banen men derimod sikkerheden omkring kampene, der fylder overskrifterne.

Om lidt over en uge er det atter tid til derby i PARKEN - en kamp vi glæder os rigtigt meget til. I FCKFC finder vi det dog ærgerligt, at det endnu en gang ikke er spillet på banen men derimod sikkerheden omkring kampene, der fylder overskrifterne.

Det er med stor glæde, at vi kan konstatere, at Brøndby Support nu aktivt går ind i sagen omkring Brøndby-fans på andre tribuner end på det til udebaneholdets fans dedikerede afsnit. Et sådan engagement havde vi dog gerne set forud for seneste derby, hvor vi direkte opfordrede Brøndby Support til at tage afstand fra den såkaldte "gule invasion" af PARKEN.

Vi opfordrede dengang Brøndby Support til at fraråde deres medlemmer at opholde sig andetsteds end på udebaneafsnittet. Ikke mindst havde vi gerne set, at Brøndby Support, og Brøndby I.F. for den sags skyld, havde gjort deres medlemmer og andre Brøndbyfans bekendte med, at en af de tribuner, der skulle ”invaderes”, traditionelt har været tilholdssted for de dedikerede F.C. Københavnfans, der ønsker at se kampen fra en siddeplads. Dette blev dog overhørt, og der blev dermed åbnet for en potentiel farlig situation med blanding af fans på afsnit, der er forbeholdt hjemmeholdets fans.

At Brøndby Support sætter spørgsmålstegn ved den generelle sikkerhed i PARKEN, stiller vi os undrende over for, eftersom F.C. København er den klub i Danmark, som afsætter flest ressourcer til sikkerhed og vel nok har landets sikreste udebaneafsnit. Det er da også netop en sikkerhedsforanstaltning, at F.C. København ønsker at holde fans af de to klubber adskilte. Det virker i vores øjne mærkeligt, at man på den ene side efterlyser øget sikkerhed i PARKEN, men på den anden side ikke vil acceptere de deraf følgende sikkerhedsforanstaltninger.

Brøndby Support fremhæver i deres udmelding sikkerheden på Brøndby Stadion som værende et eksempel til efterlevelse. Denne fremhævelse kan synes noget besynderlig, idet vi ikke skal mere end små to år tilbage for at finde en af de største sikkerhedsbrister på et dansk stadion gennem tiden på netop Brøndby Stadion. Ved den lejlighed var det som bekendt kun en snarrådig indsats fra F.C.Københavns vagter, der hindrede en eskalering af situationen. Og lidt polemisk kan vi spørge, hvor mange karantæner der efterfølgende blev delt ud til baneløberne?

Vi vil på det kraftigste understrege, at vi tager afstand fra alle former for vold og truende adfærd, og at vi på ingen måde vil forsvare denne form for selvtægt på tribunerne. Men vi savner i den grad også, at Brøndby Support ser indad og forholder sig til, hvad man selv kunne have gjort anderledes for at undgå, at tingene eskalerede som de gjorde, inden man retter sin kritik af sikkerheden i PARKEN.

Fra FCKFCs side skal der som altid lyde en opfordring til, at det forestående derby bliver festligt og fredeligt, både inde og udenfor stadion.