Udmelding angående episoderne i Brøndby

Fra bestyrelsen 6. Aug 2017

I går ved kampen mod Brøndby IF, blev vi vidner til nogle af de værste uroligheder blandt FCK-fans i nyere tid.

I den forbindelse vil Fan Clubben gerne have lov at tage kraftig afstand fra episoden.

Hele FCKFC’s værdigrundlag er baseret på at støtte F. C. København på en festlig og fredelig måde. Vi mener at det skal være sikkert og trygt for alle, både unge, ældre og familier at se en fodboldkamp – også et Derby.

De scener der udspillede sig i går, efterlader os med bedrøvelse. Nogle få øjeblikke er alt der skal til, for at ødelægge det image som fredelige fans, vi har kæmpet for gennem mange år.

Vi ærgrer os over at blive sat i bås med disse mennesker, og kan ikke understrege nok, hvor uacceptabel vi finder deres opførsel. Det hører ingen steder hjemme, hverken i fodbold eller andre steder.

Det er svært at placere ansvaret for episoden et sted alene, og vi mener at vi alle har et fælles ansvar for at undgå lignende episoder i fremtiden.

Tidligere i dag har F. C. Købehavn meldt ud at de har identificeret adskillige af de personer der deltog i urolighederne, og at de fortsat arbejder på at identificere de involverede, og tildele dem lange karantæner. Vi bakker op om klubbens tiltag for at undgå fremtidige episoder, og vi håber at kunne indgå i et konstruktivt samarbejde til fodbolden og tilhængernes bedste. FCKFC står under alle omstændigheder til rådighed, og ønsker at bidrage og assistere F. C. Københavns sikkerhedsafdeling og politiet bedst muligt. For alle os der ønsker en fredelig fodboldoplevelse, skylder vi at deltage aktivt i at få uromagerne fjernet fra de danske fodboldstadions.