Status efter Derby

Fanliv 11. Jan 2012

I oktober var F.C. København vært for det første Derby i flere år...

I oktober var F.C. København vært for det første Derby i flere år uden restriktioner for udeholdets tilskuere. En kamp der genoplivede flere af de mange gode minder fra dansk klubfodbolds flagskib, men som især uden for stadion medførte udfordringer for ordensmagten.
 
Onsdag eftermiddag afholdt F.C. København, Brøndby IF, Københavns- & Vestegnens Politi og de to klubbers officielle fanklubber et statusmøde for at evaluere ovennævnte kamp og drøfte forholdene omkring de fremtidige lokalopgør mellem landets to største fodboldklubber. Alle parter var enige om, at der var en klar forbedring at spore under det sidste Derby, der blev afviklet uden restriktioner i forhold til udeholdets tilskuere, men at der stadig er udfordringer og arbejde at gøre.
 
I forbindelse med Derby i Parken i sidste måned var der som sagt mange positive ting og tendenser i forhold til tidligere, som alle de involverede parter er enige om at tage med sig. Ikke mindst fanaktiviteterne inden kampen for begge klubbers fans har vist sig at være et godt og lovende initiativ. Af samme grund arbejdes der fortsat frem mod, at det næste Derby på Brøndby Stadion også som udgangspunkt kan afvikles uden restriktioner for udeholdets tilskuere.
 
Alle parterne er også enige om, at der skal kunne konstateres en fortsat positiv udvikling i forbindelse med de fremtidige lokalopgør, så afvikling kan blive endnu bedre, og der f.eks. kan spores endnu færre konfrontationer mellem ballademagere internt og mod politifolk. Så længe den tendens er tilstede, vil alle parterne fortsætte den dedikerede indsats for, at lokalopgørene kan afvikles uden restriktioner.