Øl-stafet

Øl-stafet
Arrangementer 5. Sep 2005

Så er (og var) det igen tid til at holde de små for øjnene. 

Her er nemlig den eneste sportsgren i verden, hvor indtagelse af alkohol øger præstationen. Årets ølstafet for fraktioner fandt sted i Fælledparken - og der var som sædvanlig kompetent deltagelse, kontroverser med dommerbordet, gement snyderi, slagne Lads og ædle dåder at skue. Billederne blev leveret af Lönstrup Polizei, hvilket skinner igennem

 FC Københavnske Mesterskaber i Ølstafet

Den 8. maj var dagen for en af de store klassike stævner i dansk eliteidræt - De FC Københavnske mesterskaber i Ølstafet som altid arrangeret af Fooligans og sponseret af Carlsberg.

Uagtet, at vores kære sponsor skulle have et par kasser Carlsberg Premium til overs måtte de tørstige ungersvende i år tage til takke med Carls Special - hvilket særligt blandt de yngre fraktioner vakte fortvivlelse og furore - for øllen smagte jo af noget. Når det er sagt så håber undertegnede da også på, at det var en svipser, og at vi fremover kan nyde det der var kendt som en HOF og nu slet og ret er kendt som en Carlsberg.

Bortset fra det skal det lyde en stor ros til Fooligans for endnu et fornemt arrangement og for den høje moralske habitus som dommerne udviste ved bl.a. at diskalificere netop Fooligans eget hold.

Selve konkurrencen bestod i år af hele 12 hold:

Solicitors, FCKPL, Fooligans, TKOV, Lads, Lønstrup Polizei, Byens Bagmænd, 100% Vanløse, Nettoligans, Samerne, Copenhagen Cavaliers og Immergeilz.

Denne 9 udgave af ølstafetten i ølstafettens 10-års jubilæums år skulle vise sig mere spændende og tættere end mange tidligere år - særligt hvad angår de sekundære placeringer forstås.

Lads røg som altid tidligt ud og begav sig i stedet gik ud og spiste flæsk hvad de efter korpus at bedømme burde være noget bedre til. Spørgsmålet er dog om de sarte små humanistmaver kan tåle sådan mandeføde.

Første runde viste i øvrigt en række tætte opgør, Solicitors gik dog som ventet videre efter at have vundet med en banelængde over de senere finaledeltagere og 2'ere fra Byens Bagmænd. Af andre bemærkelsesværdige indsatser var der 100% Vanløse hold bestående af blot 2 mand og Lönstup Polizei, der debuterede med en flot præstation, hvor de dog indrømmet var oppe mod et Copenhagen Cavaliers, der vist skal i træningslejr før 2006 udgaven.

2 runde blev mere spændende - her stillede TKOV - bronzevindere fra 2002 regnvejrsudgave - op med kun 3 mand - og hvilken 2. runde. Det tætteste opgør, hvor Solictors vandt med et kussehår, men hvor der dog også var såvel tyvstart som manglende øldrikning fra Vagns riddere. Men thumbs up for en fin, fin præstation af TKOV.

Semierne kom til at bestå af Byens Bagmænd mod FCKPL og Nettoligans mod Solicitors. FCKPL, de tidligere dobbelte vindere, var tændte, men tabte knebent til Byens Bagmænd. Hvordan det er at tabe i øldrikning til en flok unge knøse med lnagt hår glæder vi os til at høre mere om. Nettoligans fik samme behandling af Solicitors som de øvrige modstandere og blev slået med en god banelængde.

Efter en loosers final, hvor FCKPL blev henvist til 4. plads og evig glemsel, bød finalen således på en gentagelse af første rundes opgør mellem Solicitors og Byens Bagmænd. De unge knøse havde været særdeles højrøstede og de mange opsamlingsheat havde bestemt ikke dæmpet dem.

I nederlagets stund viste dog et vist format - og efter en god gammeldags rundbarbering i finalen takkede de ærbødigt for kampen, viste røv og overlod deres unge ho til os.

Tak for en god dag og ses næste år

 

- referatet er stillet til rådighed af Blink fra Copenhagen Solicitors