FCKFC arrangerer ikke tur til Brøndby

FCKFC arrangerer ikke tur til Brøndby
Kampinfo 11. Nov 2011

Bestyrelsen informerer.

FCKFC arrangerer ikke tur til Brøndby
 
I forlængelse af gårsdagens møde med klubben og repræsentanter for stemningstribunen har FCKFC valgt ikke at arrangere nogen tur til Brøndby Stadion til kampen den 20. november.
 
Københavns Vestegns Politi har valgt, at FCK's fans skal transporteres til og fra kampen i busser der afgår fra Parken.
 
Det er en kollektiv straf, der rammer alle FCK-fans - blandt andet dem, der bor langt fra Parken og skal bruge en halv dags unødig transport. Det hverken kan eller vil vi ikke bakke op om, og derfor vil FCKFC ikke stå for afviklingen af bustransport fra Parken og til Brøndby Stadion den 20. november.
 
Desuden ser vi det som et stort indgreb i den personlige frihed.
 
Aflysningen af busturen sker i sympati med de mange medlemmer af FCKFC, som i mange år fredeligt har fragtet sig selv til Brøndby Stadion - både alene og i fællesmarch.
 
Vi er klar over at der til mange af disse kampe har været nogle urolige elementer, der er et problem.
 
FCKFC må endnu engang opfordre Københavns Vestegns Politi til at være deres opgave voksen, og opretholde ro og orden og anholde dem, der begår overtrædelser i stedet for at indskrænke den personlige frihed for alle.
 
Det undrer FCKFC, at Københavns Politi godt kan administrere en lignende - ofte større - march af Brøndby fans gennem det meste af København, mens Københavns Vestegns Politi ikke er i stand til det i deres politikreds.
 
Endvidere står der på DBU's hjemmeside, at dette tiltag er en midlertidig foranstaltning. Det har dog ikke været muligt at få at vide, hvad midlertidigt betyder, og vi har ingen garantier for, at det ikke bare bliver ved på denne måde. Blandt andet har vi erfaret, at det samme vil være tilfældet, når Brøndby gæster Parken i det nye år. Derfor vælger vi at sige stop nu.
 
Vi håber, at folk vil have forståelse for denne beslutning, og vi er kede af, at spillerne på banen skal være ofre for denne store overreaktion fra politiets side.
 
FCKFC arbejder på et alternativt arrangement i forbindelse med kampen, så dem, der ville have set kampen på stadion har mulighed for at se den sammen med ligesindede et andet sted. Det sker i samarbejde med Urban Crew. 
 
Vi håber, at politiet fremadrettet vil besinde sig og undlade på denne måde at straffe uskyldige, så alle fans af København igen kan rejse til Derby på den måde, de ønsker.
 
Alle, der har købt turen med FCKFC naturligvis vil få deres penge refunderet.
 
Med venlig hilsen
Bestyrelsen, FCKFC