FCK-fans fordømmer klistermærker

Pressemeddelelse 10. Dec 2006

F.C. København Fan Club tager skarpt afstand fra de klistermærker, som er klistret op ved Parken på det seneste.

FCKFC har bemærket, at der er blevet opsat klistermærker nær FC Københavns hjemmebane Parken med teksten ”FCK-fans mod muslimer”.
Klistermærket er også forsynet med FCK-logo og en af tegningerne fra Jyllands-Postens oprindelige serie af tegninger af Muhammed.

Selvom tonen mellem fans ind i mellem kan være skarp under kampene, skal der ikke herske nogen tvivl om, at FCKFC tager skarpt afstand fra enhver form for racisme og diskrimination af mennesker på baggrund af race eller religion.

- Selvom FCKFC grundlæggende er en upolitisk organisation, hvis formål alene er at støtte FC København på fredelig og festlig vis, så støtter fanklubben aktivt kampen mod racismen i fodboldens verden, påpeger fanklubbens formand, Anders Larsen.

FCKFC har tidligere markeret sine holdninger f.eks. ved produktion af fanklub-t-shirts, der signalerer en afstandtagen over for vold og racisme, på bannere osv. 

Fanklubben er tillige i gang med en kampagne mod racisme – kaldet ”Red Card” – i samarbejde med Spillerforeningen og de danske fanklubbers paraplyorganisation, DFF. Det er derfor vigtigt for FCKFC at understrege, at klistermærket ikke har noget at gøre med FCKFC, og at den udtrykte holdning på klistermærket er helt forskellig fra FCKFCs værdier.

- Vi fordømmer klistermærkets budskab. Fanklubben er i øjeblikket ved at undersøge om den pågældende, der har produceret klistermærkerne, kan identificeres som værende medlem af FCKFC. I givet fald kan den pågældende forvente at blive ekskluderet, fastslår formanden.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen, FCKFC