European Fans' Congress 2011

European Fans' Congress 2011
Fansamarbejde 5. Dec 2011

 

Fair Fans havde som bekendt repræsentanter fra Football Supporters Europe (FSE) med på DFF Fan-seminar i januar. Her fortalte de bl.a. om deres arbejde og om sommerens store Fan-konference, der finder sted i Danmark - European Fans' Congress 2011 d. 1.-3. juli. Konferencen finder som udgangspunkt sted i Brøndby, men en stor del af lørdagens program er henlagt til Parken, hvor FCKFC er værter på bl.a. den danske del af konferencen og ikke mindst lørdagens store fest.

 

Det er vigtigt at understrege at alle fodboldfans er inviteret til denne konference - det er ikke blot for repræsentanter/bestyrelsesmedlemmer. Der er ikke loft på hvor mange man må tilmelde, og man behøver ikke at være medlem af FSE. Det er dog gratis at melde sig ind i FSE (kan gøres som privatperson eller fanklub), og et medlemskab giver adgang til deres generalforsamling, der finder sted om søndagen ligeledes i Brøndby.

 

Omkostninger? Det er helt gratis at deltage i konferencen. Det eneste man selv skal sørge for er transport og overnatning, og lommepenge hvis man ønsker at deltage i lidt festivitas (altså drikkevarer). FSE sørger for at der er godt med mad og drikke under konferencen, og det er naturligvis også ganske gratis at deltage i festerne fredag og lørdag aften.

 

årets tema er "Forestil dig fodbold uden fans?"

 

Fredagen byder på en fodboldturnering, hvor I som klubber jo også kan stille et hold (dette koster dog et lille gebyr på 6 Euro pr. spiller). Der bliver en del indslag fra europæiske klubber - bl.a. med indslag om brug af pyroteknik, fan aktioner mod racisme m.m. -  og så kan man tilmelde sig fest med Brøndby Support som værter, der finder sted i deres lokaler "Hytten". De har lovet at priserne i baren vil være meget fan-venlige.

 

Lørdag byder bl.a. på 5 workshops:
- Fans on Tour…or not?! Away day experiences of supporters in Europe
- Media Hooligans! Football fans and the media
- The never-ending “English Disease”? A reality-check on violence in football
- Good Hosting, Fewer Problems
- EURO 2012 – the state of preparations

 

På workshoppen "Good Hosting - Fewer Problems" vil DFF være en af aktørerne. Sprogene på disse workshops er oplyst til at foregå på engelsk og dansk - vi antager at dansk vil være et af sprogene de simultantolker på stedet.

Senere samme dag går turen til Parken med guidet tour, og så er der et udelukkende dansksproget tema "Håndjern eller håndtryk?" hvor vi i en paneldebat vil snakke bl.a. Good Hosting med repræsentanter fra bl.a. DBU, politi, kontrollører. Så nu tager vi altså vores "Good Hosting" emne en tand videre. Dette finder sted i Parken, og vi håber at I vil møde talstærkt op. Det er muligt kun at tilmelde sig det i Parken, og det giver naturligvis også adgang til den store fan-fest der finder sted i Parken lørdag aften. Men vi håber selvfølgelig, at I vil deltage i de mange workshops og være med til at sætte præg på weekendens begivenheder!

 

Søndag står på FSE's generalforsamling, og så lover FSE en stor overraskelse(?!) :)

 

I finder hele programmet her: http://www.fanseurope.org/en/congress/effc-programme-overview.html?start=1 - med forbehold for ændringer. På FSE's hjemmeside er der i øvrigt også forslag til billige hoteller og mange andre relevante oplysninger.

 

Tilmelding sker online på dette link: http://www.fanseurope.org/en/congress/effc-2011-registration-online.html

 

Ja, det er meget der skal tages stilling, men I er velkommen til at kontakte Fair fans for hjælp til registrering. Deadline for registrering/tilmelding er d. 12. juni (så skal I have hjælp med skemaet, så kontakt Fair Fans eller FCKFC venligst i god tid).

Vi er glade for at kunne meddele at UEFAs Vice-President Senes Erzik lige har bekræftet at han deltager som taler på seminaret lørdag morgen. 

 

Med venlig hilsen
F.C. København Fan club