En tur på Nummer 10

En tur på Nummer 10
Spillerne 9. Feb 2010

FCKFC har taget en snak med Hjalte om fansenes betydning til FCK's kampe

På en solrig onsdag formiddag begav jeg mig en tur til Frederiksberg for at, tage en snak med anfører Hjalte Bo Nørregaard, om hvilken betydning Champions League har for spillerne i truppen. Men i lige så høj grad for at undersøge hvad fansenes opbakning betyder for den enkelte når man løber rundt inde på grønsværen.

 

 

 

Hvorfor er det vigtigt at fansne også tager til med på udebane i Champions League ikke kun til Barcelona, men også til Athen og Rusland?

For det første så venter der en kæmpe oplevelse, det bliver rigtig fedt, der bliver helt sikkert knald på.

Det betyder rigtig meget for spillerne at der er FCK fans dernede og bakker os op, specielt når vi løber på banen og kan se at der er en hvidklædt klynge nede i det ene hjørne, det sætter vi altid rigtig stor pris på.

 

Er det noget man som spiller kun lægger mærke til hvis der er helt fyldt op i udebaneafsnittet, eller skal der en stor gruppe fans til før at, du som professionel fodboldspiller bliver revet ud af den osteklokke man befinder sig i under kampen?

Man lægger altid mærke til det, også selvom I ikke er så mange af sted. Når man varmer op før kampen, løber man rundt og kigger på tribunerne. Der kan man nemt danne sig et godt overblik. Så selvfølgelig under indmarchen hvor man suger indtryk til sig fra hele stadion, der giver det virkelig noget til spillerne.

 

Hvad er det der gør Champions League anderledes for jer spillere, som jo trods alt har indflydelse på kampens udfald?

Det er det største man kan opnå som klub i Europa. Hele hypen, stemningen og atmosfæren omkring kampene er på et helt andet niveau end man normalt oplever det.

 

Nu kvalificerede vi os til Champions League på hjemmebane for første gang. Var det anderledes for jer spillere?

Atmosfæren var ganske enkelt elektrisk! Det er et stykke tid siden jeg har oplevet sådan en stemning i PARKEN, det var uden tvivl noget der gav hele truppen de ekstra procenter. Alle spillere er altid klar til kamp, men til lige netop den her kamp, var stemningen helt elektrisk allerede i omklædningsrummet før kampen. Alle spillerne gik rundt med en følelse af at, de her fjeldaber de skal bare have en over hatten.

 

Og til sidst. Hvordan med den modtagelse I fik da i ankom til parken. Så vidt jeg er orienteret var truppen ikke informeret om at, turen ville gå forbi det store pre-match party?

Nej det er rigtigt, det var ganske overraskende! Det gav jo minder om sydlandske tilstande som man har set på TV, når spillerbussen bliver modtaget af sådan en menneskemasse.

 

 

 

Vi sad inde i spillerbussen og snakkede om at, fansene virkelig så klar ud til kamp den dag. Så blev vi også endnu mere klar til kamp end vi allerede var. Mere af det i fremtiden. Slutter Hjalte Nørregaard af. 

 

Tekst og foto Jonatan Folkver.