Dagen før derby

Dagen før derby
Spillerne 18. Sep 2010

En lille snak med William kvist

Foto og tekst: Jonatan Folkver

 

Dagen før derby. Dagen før endnu et kapitel skrives i kampen mellem Hovedstadens helte og Vestegns drenge.
 
Til lørdagens træning var der mødt ca. 100 fans op på nummer 10 for at vise spillerne respekt for den seneste tids gode præstationer i både den hjemmelige liga og ikke mindst Champions League. På trods af fint solskinsvejr fik den kolde vind de fremmødte til at trække jakkerne godt op om ørerne og kun enkelte friske ungersvende nød en enkelt forfriskning eller to.
 
Efter en times let træning blev spillerne klappet ind fra træning af de fremmødte fans og FCKFC’s udsendte tog plads i Nummer 10’s presserum sammen med William Kvist, for at tage en lille snak om opgørene mod Brøndby.
 
Til dagens træning var der mødt ca. 100 fans op, som dog så noget søvndrukne ud, er det noget i tit oplever til lørdagstræningen?
Nej så absolut ikke, at vi så selv nogle gange ser søvnige ud lørdag formiddag er en helt anden sag. Det er rigtig fedt at vi som spillere kan mærke der er knald på og fansene er klar. Det er jo gået hen og blevet en helt lille tradition med en del fans på træningsanlægget dagen før en kamp mod BIF.
 
På tribunerne og blandt FCK’s fans bliver der brugt meget tid på at forberede tifo’er og andet frem til de store kampe, er det noget du som spiller har øje for?
Når der sker noget ekstraordinært før kampen som f.eks. mod Rosenborg, hvor vi blev modtaget på parkeringspladsen af en stor gruppe fans. Den stemning som vi oplevede der, var helt fantastisk og virkelig med til at sætte mig ekstra op til kampen. Det samme også når vi møder BIF, det er tradition og det er god lir.
 
Du har før i morgen deltaget i 19 derby opgør, er det stadig med lige så stor spænding du ser frem mod morgendagens kamp?
Jeg synes det er endnu federe nu. I mange af de indbyrdes opgør har jeg ikke været helt fast mand på holdet, i modsætning til de sidste to år. For mig er det klart mere spændende at være med i de her opgør når man er fast på holdet, så glæder jeg mig endnu mere til at komme i gang, få sat nogle gode taklinger ind på dem og få vist dem hvem der bestemmer. 
 
Er det anderledes i den nuværende periode, hvor du i øjeblikket agerer anfører for holdet?
Nu er jeg jo rent faktisk ikke anfører, det vil tiden kun vise om jeg er til kampen i morgen. Men hvis jeg bærer anførerbindet er helt klart også noget specielt, også til Champions League kampene og i kampe som den i morgen. I lige så høj grad fordi det aldrig har været angriberne der har været mine favoritspillere, det har været en Peter Nielsen, Ståle mens han spillede, men generelt de spillere der har styret holdet. Det bliver stort, hvis jeg en dag bliver anfører, at der måske sidder nogle små William’er ude på tribunerne og måske tænker, gid det var mig, han er sej ham der William Kvist.
 
Nu har du kun scoret et enkelt mål mod BIF, kan vi forvente at du fordobler du antallet i morgen?
Uha det ville være dejligt, da jeg scorede mod BIF i foråret ramte bolden en 6-7 stykker på vejen, eller hvordan var det nu det var? Nej jeg glæder mig til at vi skal møde FCM i næste weekend, dem scorer jeg altid mod. Jeg er ret overbevist om at jeg har scoret over halvdelen af mine mål mod FCM. Jeg skal vist være lidt mere ankermand på holdet i derby opgøret hvis jeg starter på banen, men lad os se om ikke jeg kan få scoret en enkelt eller to alligevel.
 
Hvad med de nye spillere i truppen som ikke har deltaget i et derby før, siger i noget bestemt til dem?
De nye spillere i truppen prøver vi selvfølgelig også at punke før derby kampene. Vi fortæller dem at de her kampe mod BIF er ligesom mange af de store lokalopgør rundt omkring i Europa, så de ikke kommer ind til kampen og bliver alt for overraskede over trykket fra tribunerne. Men også på Banen hvor det bliver en krig, sådan er det altid til et derby. Nu har vi godt nok været lidt for gode i de indbyrdes opgør de sidste par år, jeg kan slet ikke huske hvornår vi sidst har tabt et derby. Men jeg kan selv hvordan det var at være 8 år gammel, sidde i parken til et derby og mærke den der ekstra stemning, fordi det var afgørende for mesterskaber og ekstra spændende.
 
Nu har FCK og BIf  ikke duelleret om mesterskabet i et par sæsoner, er det noget du kan mærke op til kampene?
Der er en forskel for mig og her de sidste par år har faktisk, som jeg har udtalt før, været lidt kedelige de indbyrdes kampe mod BIF, da vi har været for gode for dem. Bare se at vi vandt et mesterskab på Brøndby stadion, det havde man ikke set for 10 år tilbage, så på den måde synes jeg man kan sige vi har spillet lidt for mange nemme kampe mod dem. Jeg tror at BIF til den her kamp lugter lidt mere blod, men vi er inde i en god periode så det regner jeg ikke med ændrer det store. Bare se på historien, det er ikke afgørende for kampene om det ene eller andet hold er forreste i ligaen, kampene er for det meste relativt lige.
 
Nu vi er ved de nye spillere i truppen, så er der tre mulige derby debutanter i søndagens kamp, nemlig Claudemir, Bolanos og Sölvi. Betyder det noget for spillet på banen at de har deltaget i f.eks. kampe som den mod Rubin Kazan, når man skal spille et derby?
Det tror jeg da betyder noget, to af de førnævnte spillere var med i kampen mod OB, som også virker som en mere seriøs udfordrer til mesterskabet. I kampene mod OB er der også en snert af derby-stemning, men det er alligevel noget andet. Som tidligere nævnt så bliver derby opgørene som regel lidt af en krig på banen, hvor 1 halvleg sjældent byder på poleret fodbold. Derfor er det bestemt en fordel at være mere sammenspillet i en kamp, have en god følelse af hvor medspillerne er placeret på banen, nu hvor der er lidt mere kaos og det hele er mere intenst, når kampen først er fløjtet i gang.
 
Her til sidst skal jeg bare om lige høre om det korrekt at du er truppens intellektuelle islæt?
Det kan da godt være. Jeg er måske den der har flest bøger med når vi er på ture rundt omkring, da jeg er i gang med mit sidste halve år af HA på handelshøjskolen. Så ja den må jeg nok tage på min kappe.
Skal du så til at spille playstation når du har fri fra træning og ikke længere går i skole?
Jeg har ikke en playstation, William slår en latter op, men mon ikke jeg kan finde tid til nogle lidt anderledes og sjovere ting i fremtiden.
 
Fra FCKFC’s side af ser vi  frem til mange flere gode oplevelser med klubbens viceanfører i den nærmeste fremtid og melder os klar til kampen med BIF søndag.