Udmelding fra FCKFC vedrørende divisionsforeningens straf

Fra bestyrelsen 29. Sep 2022

Divisionsforeningen skyder forbi skiven og rammer de forkerte

Divisionsforeningen har tidligere i dag meddelt, at der ikke må komme FCK-fans til udekampen på Brøndby stadion den 16. oktober.

 

Vi, FCKFC, stiller os yderst kritisk overfor denne beslutning, da det på den ene side rammer en masse FCK-fans og samtidig giver hjemmeholdet en sportslig fordel, selvom det er Brøndbys fans, der på det seneste har stået bag en række episoder, herunder angreb på FCK-fans i ind- og udland.

 

Vi har forståelse for de sikkerhedsmæssige overvejelser, og i FCKFC har vi selv haft overvejelse omkring transporten til derby efter episoden på Fyn og de øvrige angreb på udeholdets fanbusser, der har fundet sted i Brøndby. Men, det må aldrig være udebaneholdet, der skal betale for hjemmeholdets forseelser, når Divisionsforeningen, sammen med de involverede klubber og politiet, har andre redskaber end udelukkelse af udebanefans til at sikre en god afvikling både sikkerhedsmæssigt og ikke mindst sportsligt.

 

Vi er desuden bange for, at netop denne afgørelse sender et signal til visse grupperinger, om at ballade betaler sig, hvis de handlinger vi har været vidner til de seneste måneder, afføder straf af anden part end den udøvende. I øjeblikket sidder vi med i Justitsministerens ekspertgruppe (hvor Divisionsforeningen også er en part), og hvor vi bruger tid og ressourcer på at udarbejde forslag til en samlet indsats der forhåbentlig skal komme vold og hærværk til livs, på en ensartet og koordineret måde, hvor man rammer præventivt og mere målrettet. Derfor virker straffen malplaceret, og vi finder det kritisabelt, at Divisionsforeningen træffer den beslutning de nu har truffet, og som i vores optik savner forståelse for de mange FCK-fans, der uge efter uge besøger landets stadions uden at lave ballade. Vi forstår godt, at disse nu føler sig uretfærdigt straffet for andres handlinger og ikke tager hensyn til dem, når beslutningerne skal træffes.

 

Til sidst vil vi selvfølgelig tilslutte os klubbens opfordring til alle FCK-fans om at holde sig væk fra Brøndby Stadion i forbindelse med kampen.