Nyt fra Danske Fodbold Fanklubber

Fansamarbejde 3. Feb 2007

Endnu et år er gået i sammenslutningen af Danske Fodbold Fanklubber og det har været et rigtigt godt år for DFF.

DFF har blandt andet fået 3 nye medlemmer i form af De Danske Roligans, Brøndby Support og FC Fan Fyn. Den nye hjemmeside er kommet godt igang (www.fairfans.dk) også er der gennemført det hidtil bedste Fan Seminar i foreningens korte levetid.

Men der har også været nogle tunge sager som DFF har tumlet med. Dels Spillerforeningens Rødt Kort kampagne som på ingen måde har levet op til medlemmernes forventninger og dels en række episoder som har fået blandt andet regeringen og politiet helt frem i skoen. Her tænker vi blandt andet på Hooligan registeret, men der var også andre episoder som skæmmede dansk fodbold.

FCKs fans flotte præstation i efterårets Champions League kampe og kvalifikationen i Amsterdam har så kompenseret for det meste af det uheldige rundt omkring os.

Hooliganregister
Imidlertidig er DFF nu blevet så anerkendt at man fra Justitsministeriets side har valgt at indrage foreningen som høringspartner i udviklingen af retningslinierne for det kommende Hooliganregister. Det er vigtigt at vi sidder med ved bordet og at vi
kan gøre vores synspunkter gældende overfor myndighederne. Et register skal helst være et værktøj som kan bidrage til at holde de værste typer væk fra fodbolden og DFF sidder med for at sikre at det er sådan det så ender.

Mogens Kjærgård Møller som er Vicepolitidirektør i Københavns Politi medvirkede for noget tid tilbage i P1´s dokumentarzonen. Her gjorde han en rædselsfuld figur på vegne af Dansk Politi. Det er længe siden man har hørt en mand med så lidt forstand på fodbold og præmissen for fodboldfans og den danske fan kultur. Heldigvis er Mogens Møller ikke repræsentativ for holdningen i Dansk Politi og uanset vil DFF gøre sit yderste for at sikre at hans synspunkter ikke realiseres i
udformningen af kritierierne for optagelse i Hooligan registeret.

Vi er beroliget af Justitsministerens udmelding om at man skal dømmes for vold og/eller grov hærværk for at blive optaget i registeret. Arbejdet med registeret forventes påbegyndt inden for de nærmeste uger og i arbejdsgruppen deltager FCKFC, Brøndby Support og Aab Support Club. Disse deltager med rygdækning i et mandat fra medlemmerne som deltog ivrigt i debatten og arbejdsgruppen på årets Fan Seminar i Esbjerg.

Samarbejde med DBU

DFF har længe følt det vanskeligt at opnå en konstruktiv dialog med DBU. Det er nu lykkedes og det er der grund til at glæde sig over. DBU og DFF mødes fremover 1 gang årligt hvor vi udveksler synspunkter og idéer. DBU deltog også med et indlæg på årets Fan Seminar.

Inde-DM nu med Oddset som hovedsponsor

Lørdag d.3.3. afholdes årets Inde-DM "Oddset Fair Fans Cup 2007" og det ser ud til at blive det største stævne i dets 12 årige historie.

FCN Nordsjællands Wild Tigers, Lyngbys Blue Vikings og AB Forever har satte alle sejl til at det skal blive en kanon dag for alle, tilskuere som "atleter". I år er der tilmeldt 28 hold og i turneringens ånd har DBU fået lov at stille med et Fair Play hold. DFF stiller også op med et Fair Fans hold. Nu må vi se hvem der når længst. FC Pornstarz og Kommando Henry From er bare nogle af de mange stjerner fra lægterne som man kan opleve i Farum Arena nu på lørdag. Der er gratis adgang til stævnet, efterfesten og fejringen af de nye mestre kræver entrebillet.

Kommunikation

Som en af FCKFC´s repræsentanter i DFF og som DFF´s formand er det altid glædeligt at kunne melde tilbage med nyheder om en positiv udvikling.

Desværre har jeg fra flere sider modtaget signaler om at FCKFC´s medlemmer og aktive ikke er blevet godt nok orienteret omkring ovenstående udvikling i DFF. Dette er beklageligt og der er nu taget skridt til at rette op på den del af det. Men omvendt må jeg konstatere at undertegnede langt fra er den eneste som deltager i DFF´s aktiviteter og at jeg nok har været lidt for travl med at tilgodese mine opgaver som formand for DFF og dermed overladt det til andre at sikre at I - medlemmerne i baglandet blev ordentligt opdateret.

Dette er imod min forventning ikke sket og derfor er der nu aftalt nye kommunikations kanaler til erstatning for den gamle model som ikke fungerede. Dermed er det mit håb at de relevante oplysninger fremover vil tilgå alle interesserede medlemmer af FCKFC.

Og skulle man selv være nysgerrig efter opdateringer så kan man med fordel besøge DFF´s hjemmeside på adressen www.fairfans.dk

Sidder man med en lille netværkstrold i maven. Så kan vi altid bruge flere frivillige kræfter i DFF og især i lyset at de kommende opgaver som skal løftes i samarbejde med DBU.

Med ønsker om en rigtig god generalforsamling d.29.3.

Ronni Abergel
formand DFF