- Det er godt at støtte sit hold

Fanliv 7. Jul 2005

Mikkel på 13 er et godt eksempel på, at der kan sættes lighedstegn mellem at være inkarneret FCK-tilhænger, ung og ganske velovervejet.

Fckfc.dk fik omsider fat i Mikkel dagen efter hans debut på landsdækkende radio.

Det var en fattet ung mand, som fortalte om sin oplevelse.

- Først var jeg lidt genert. Man skulle tale ind i sådan en mikrofon… men efter fem minutter gik det fint.

 

At Mikkel er hardcore FCK'er er man ikke i tvivl om

- Allerede i børnehaven måtte jeg tage de slag, der fulgte med, når jeg mødte op i min FCK-trøje. Det fortsatte i skolen i de første år. Der var mange Brøndby-fans dengang, og vi var kun fire eller fem FCK'ere på min skole, siger Mikkel, men han fortsætter - Nu er der flest FCK'ere, og det synes jeg er rigtigt godt. Jeg får meget respekt fra de store i 7. og 8. klasse, fordi jeg var med fra starten (Mikkel går i 6. klasse, red.)

 

Mikkel og Oliver skulle dyste på paratviden om fodbold. Mikkel tabte med et enkelt point.

- Jeg kendte næsten alle svarene. Jeg vidste i hvert fald mere end hende studieværten. Især det sidste er der noget som tyder på. Oliver fik fejlagtigt et point for et forkert svar. Studieværten har siden beklaget fejlen

- Hahaa! Så havde jeg vundet, triumferer Mikkel

- Men det betyder ikke så meget at vinde i det der, tilføjer han.

 

Under udsendelsen blev der snakket en del om, hvordan de to fangrupper ser på hinanden. - Den gule mur? (om Faxetribunen, red.) Det er noget, jeg har fra min far.

Mikkel og Oliver blev bedt om at synge hver sin smædesang. Mikkel havde valgt den engelske klassiker "If I had the wings of a sparrow", mens Oliver sang den noget mere barske "FC blod på trøjen".

- Oliver synes selv, den sang er åndssvag, forsvarer Mikkel. - Jeg synes, det er åndssvagt at svine folk til på den måde. Og han uddyber - Det, jeg har mest imod Brøndby, er, at de har så mange voldelige hools. Det var også det, Oliver synes var mest pinligt ved at støtte Brøndby. Det var vi faktisk meget enige om. Jeg havde ikke noget imod Oliver.

 

Mikkel slutter af - Det er godt at støtte sit hold. Man skal ikke svine modstanderne så meget til.