Den flyvende Romkugle.

Om FCKFC 17. Jan 2006

 

- Mikkel i sit rette element        foto: Susan Andersen

 

af Susan Andersen

 

Fodbold fylder mest i Mikkels liv, og en gang imellem må lektierne sidde på bænken.

 

Hvordan fik du/I din praktikplads?


- Vi havde ringet rundt til en masse fodboldklubber og blade, men enten var de lukket, eller også var der lang ventetid. Susans far fandt telefonnummerret til FCKFC, og vi ringede derind.

 

Spiller du selv fodbold?


- Ja, jeg har spillet fodbold i Ballerup i ni år. Som målmand.

 

Hvordan kom du til at være målmand?


- Det var dengang, jeg spillede mikroput. Vi manglede en målmand, og jeg tilbød mig. Vi skulle spille mod et hold, som vi plejede at tabe stort til, men denne gang tabte vi kun 2-0. Lige siden har jeg været målmand.

 

Føler du så noget specielt pres på dine skuldre nu, når du er målmand?


- Ja, selvfølgelig føler jeg nogle gange, at jeg kunne have gjort det bedre. Jeg bliver tit enormt sur på mig selv, hvis jeg laver et drop. Det kan godt gå mig på et par dage efter. Men normalt hjælper mine holdkammerater mig.

 

Hvad er det bedste ved fodbolden?

- Vennerne og intensiteten. Jeg bliver aldrig træt af fodbold. Hvis jeg ser en kamp, får jeg ofte gode ideer fra nogle af målmændene. Humoren blandt vennerne er også fed nok, vi joker med hinanden og giver hinanden øgenavne. Mit er Den flyvende Romkugle.

 

Hvordan kan det være, at du bliver kaldt Den flyvende Romkugle?

- Jeg ved det faktisk ikke. Jeg tror, det er fordi, at jeg kaster mig rundt på banen, uanset om det er indenfor eller udenfor.

 

Har du nogen fodbolddrømme?


- Jeg kunne godt tænke mig, at komme jeg til udlandet og blive professionel. Og Barcelona ville ikke være den værste klub at spille i.

 

Har du en yndlingsspiller?


- Barcelonas midtbanestjerne Xavi er helt klart min favorit. Han er en komplet spiller. Hans teknik er næsten lige så god som Ronaldinhos. Han er ikke højrøvet. Han er en beskeden spiller. Barcelona er også en af mine yndlingsklubber sammen med Juventus.

 

Kan du få skolen og fodbolden til at passe sammen?


- Det går fint nok. Nogle gange er det lidt hårdt, men min træning kommer i første række. Hvis jeg lige mangler nogle lektier inden træning, så bliver de enten lavet, når jeg kommer hjem, ellers bliver de måske en enkelt gang sprunget over.

 

Hvad er dine planer efter skolen?


- Jeg vil gerne på gymnasiet, hvor jeg gerne vil have idræt på a-niveau. Jeg er lidt af en sportsfreak, så det bliver fedt nok. Jeg tror ikke det, bliver så hårdt.