En klublegende takker af

Efter 15 år i FC København stoppede klublegenden og materialemand Preben ’Jet’ Jensen i FCK til sommer. Brølet har spurgt ham, hvad hans største oplevelser i klubben har været og hvad han nu skal bruge tiden på, når han ikke længere skal vaske spillernes beskidte fodboldtrøjer.

Hvordan fik du jobbet?

Jeg startede faktisk som holdleder i 1999 for det hold, der dengang hed FCK 2. Det var et ungseniorhold for talenter, der endnu ikke helt var klar til at være fuldtidsfodboldspillere pga. skole, uddannelse osv. Holdet bestod af unge spillere så som Hjalte Bo, Rune Petersen, Bo Svensson, Jesper Bech og en del andre.

I 2001 begyndte den daværende materialeforvalter Klaus Busks helbred at svigte lidt, og jeg begyndte at assistere ham lidt til kampene, og i efteråret 2002 tilbød den daværende sportsdirektør Niels Chr. Holmstrøm mig at overtage Klaus Busks job som fuldtids materialeforvalter. Jeg startede i jobbet i januar 2003.

Var det dit drømmejob fra start?

Jeg ved ikke, om det var et egentligt drømmejob. Inden jeg fik tilbudt jobbet havde jeg et godt og vellønnet job som servicetekniker hos Miele, hvor jeg havde været i hele 19 år. 
Jeg havde dog også nået en alder, hvor jeg tænkte, at skulle jeg prøve noget nyt, så var det tidspunktet.
Samtidig vægtede det også højt, at jeg kunne kombinere min fritidsinteresse med et fuldtidsjob, så jeg endte med at kaste mig lige ud i det.

Kan du beskrive en typisk arbejdsdag?

En typisk arbejdsdag består primært i at klargøre bolde til træning og sørge for at tøjet til spillere og trænere er på plads. Herudover skal der hele tiden bestilles en masse bolde, støvler, løbesko og hvad man ellers har behov i en fodboldklub. Arbejdsdagen går selvfølgelig også med at vaske tøjet og pakke tøj til kampene.

Klubben har været en rivende udvikling igennem over årene, men har dine arbejdsopgaver også skiftet karakter?

Det er klart, at der er kommet mange små nye opgaver til gennem årene. I takt med at tiden ændrer sig, ændrer arbejdsmarkedet sig også og F.C. København er ingen undtagelse.
Det er dog mest flere praktiske opgave så som at bestille håndværkere og lignende, når maskiner er gået i stykker eller trænger til serviceeftersyn.

Se hele interviewet med Preben Jet i Brølet #77, og læs bl.a. hvordan han engang var ved at lave en ordentlig kvajer på Old Trafford...

  • Brølet #77
    #77 Sommer 2016

Seneste om Brølet

Støt tifo - Mobilepay 80005