Inde DM for fanklubber 2003 – pokalen tilbage i FCKFC’s hænder

Lørdag den. 15. februar dystedes der for syvende gang ved inde-DM for superligaens fanklubber, denne gang i Silkeborg. Et positivt tiltag ved dette års inde-DM var fokus på Fair Play såvel som uden for som på banen. FCKFC har på bedste maner vundet stævnet de første fem år, men sidste år måtte vi desværre afgive trofæet og se os slået af ingen andre end Brøndby Support. Derfor var det også selvsagt, at der var ekstra meget iver og gejst fra spillernes side efter at vinde pokalen tilbage.

Janni Niclasen, Arrangementsudvalget

Lørdag den. 15. februar dystedes der for syvende gang ved inde-DM for superligaens fanklubber, denne gang i Silkeborg. Et positivt tiltag ved dette års inde-DM var fokus på Fair Play såvel som uden for som på banen. FCKFC har på bedste maner vundet stævnet de første fem år, men sidste år måtte vi desværre afgive trofæet og se os slået af ingen andre end Brøndby Support. Derfor var det også selvsagt, at der var ekstra meget iver og gejst fra spillernes side efter at vinde pokalen tilbage. Ved det interne stævne tilbage i november måned 2002 slog Fraktion 32 de dobbelt forsvarende mestre, Pornstarz, i finalen.

Begge hold skulle dog repræsentere FCKFC ved mesterskabet, da hver af de tolv superligafanklubber stiller med to hold.

Trods dagen startede på et tidspunkt hvor alle normale mennesker stadig lå i deres seng og endnu ikke havde så meget som tænkt på at vaske søvnen ud af øjnene, så mødtes de to hold og deres medrejsende fans op med højt humør og smil på læberne. Det skal nævnes at AB Forever, som i år fulgte os trop, allerede havde siddet i bussen i tre kvarter og derfor havde været endnu tidligere oppe.

De indledende puljekampe var præget af overlegent spil fra specielt Fraktion 32’s side - holdet vandt suverænt sin pulje med maksimumpoint efter fire kampe.

På daværende tidspunkt sad man, trods fokus på Fair Fans og ’det vigtige af at være med’, virkelig og håbede på, at Pornstarz også ville vinde sin pulje, hvilket ville betyde at vores to hold først kunne mødes i en eventuel finale. Da Pornstarz efter tre kampe havde blot seks point var det puljekampen mellem AaB1 og SIF1, der skulle afgøre hvornår de to københavnerhold skulle mødes.

I denne kamp måtte AaB1 ikke indkassere maksimumpoint hvilket ville medføre, at Pornstarz og Fraktion32 skulle mødes allerede i kvartfinalen. Efter en spændende og intenst spillet kamp faldt resultatet ud til vores fordel, da de to hold spillede uafgjort 2-2.

Efter at Fraktion 32 såvel som Pornstarz suverænt havde vundet deres respektive kvartfinaler stod den første af de to semifinaler mellem Pornstarz og OB2. OB2 havde hidtil gjort det godt og kun sat point til mod Fraktion 32. Men den på papiret svære kamp skulle vise sig at være ren formalia, da pornstarz lammetævede OB2 med 5-2.

Nu skulle Fraktion 32 blot slå AaB1 i den anden semifinale for at det for femte gang ud af syv mulige ville blive en ren FCK finale. Også AaB1 havde turneringen igennem vist stærkt og overbevisende spil men efter halvandet minut kom Fraktion 32 foran 1-0, og minuttet efter stod der 2-0.

Trods reducering til 2-1 med to minutter igen blev man aldrig rigtig nervøs over kampens udfald og pludselig stod man endnu engang og glædede sig over den finale man havde håbet på: Pornstarz mod Fraktion 32.

Finalen endte med at blive en lang og spændende affære.

Fraktion 32 bragte sig efter kort tid foran, men Pornstarz svarede igen kort inden tid og så stod der pludselig 1-1. Det forblev kampens resultat efter de ordinære syv minutter, og efter en målløs forlænget spilletid måtte det hele afgøres ved straffe. Det endte til Pornstarz fordel som så for tredje gang kunne kalde sig mester i inde-DM for fanklubber. Sejren gav også Pornstarz adgangsbillet til, for fjerde gang, at skulle repræsentere FCKFC ved næste års inde-DM.

Den gode Fair Play-ånd som spillerne havde vist på banen, var det bedst tænkelige udgangspunkt for den efterfølgende fest. Traditionen tro afsluttedes også dette års turnering med et brag af en fest, hvor spillere samt deres medrejsende fans festede med respektive spillertrøjer. Lige såvel som stævnet blev afholdt i bedste Fair Fan-ånd blev også afslutningen på dagen holdt i god stil og endnu en gang har vi vist, at vi godt kan have det sjovt sammen og vise fairplay både på og uden for banen.

Afslutningsvis skal der selvfølgelig lyde et tillykke til både Pornstarz og Fraktion 32.

Fair Fans Cup afholdes næste gang den 14. februar 2004 på hjemmebane i selveste KB-hallen hvor der er rig lejlighed for at komme og se på og vise den rette Fair Fan-ånd fra lægterne.

Hvis vores hold kan spille med sådan en arrogance på udebane mon så ikke også det skulle være muligt at hive endnu et mesterskab i hus på hjemmebane?

Skulle I have lyst til at repræsentere FCKFC ved dette arrangement næste år så tilmeld jeres hold via Fan Club Telefonen til kvalifikationsstævnet som afholdes 25. oktober i Nørrebrohallen.

  • Brølet #40
    #40 Sommer 2003

Seneste om Brølet

Støt tifo - Mobilepay 80005